Miért vagyok önkéntes? – Gabi

Napjainkban olyan társadalmi problémák teszik keserűbbé az életünket, melyek a munkahelyeinken, a családjainkban az emberi kapcsolatokban okoznak nehézségeket. Ilyenekre gondolok, mint agresszív viselkedés, hazugság, csalás, becstelenség, az emberi értékek figyelmen kívül hagyása, stb.

A Virágozz és Prosperálj Alapítvány arra törekszik, hogy helyreállítsa az értékeket a társadalomban.

Számomra ez rendkívül fontos, elismerésre méltó tevékenység.

Évekig csak egy-egy projektjük támogatója voltam, elismeréssel figyeltem a munkájukat, az eredményeiket, a csapat összetartását, kitartó, lelkes munkáját. Aztán körülbelül másfél évvel ezelőtt a férjemmel róluk és a kihívásokról beszélgettünk, aminek az lett az eredménye, hogy eldöntöttük, hogy a csoport tagjaként is támogatni szeretnénk az alapítványt abban, hogy a küldetését elérje.

Hetente dolgozunk velük együtt azon, hogy a különböző projektek révén a tisztelet, a becsületesség, az ésszerű szabályok elfogadása újra minden ember igénye legyen.
Akik segíteni tudnak ebben, és akikkel szívesen dolgozunk együtt:

  • 1. azok a szülők, pedagógusok, akik felismerték a fenti problémákat, és nem csak otthon ülve dohognak, hanem tenni is akarnak azért, hogy a dolgok jobbra forduljanak az iskolákban, óvodákban
  • 2. azok a cégvezetők, akik tisztában vannak azzal, hogy a tisztességes dolgozóik szívesebben töltik a napjaikat egy becsületes társaságban
  • 3. bárki, aki látja, hogy a céljaink jobbá, élhetőbbé teszik a mindennapokat!

Örömömre nagyon sok ilyen személlyel találkozunk, akik támogatnak bennünket valamilyen módon, így hozzájárulnak a sikerekhez!
Számomra a munkám mellett ez a tevékenység is nagyon fontos! Látom, hogy milyen pozitív változásokra vagyunk képesek, és tudom, hogy a sikerek egyre nagyobbak lesznek. Nagyszerű érzés segíteni, hozzájárulni valamihez, aminek mások hasznát veszik, amitől boldogabban élhetik az életüket.

A Virágozz és Prosperálj Alapítvány küldetése:
„Egy olyan világ létrehozása, amely a becsületességen, őszinteségen és sikerességen alapul.
Egy olyan világ, ahol az emberek szárnyalhatnak, megvalósíthatják álmaikat és boldogok lehetnek.
Egy olyan világ, ahol érték a tisztelet, a figyelmesség és kedvesség.
Egy olyan világ, ahol nincs elnyomás, részvétlenség és becstelenség.
Egy olyan világ, ahol nincs bűnözés és korrupció.
Egy olyan világ, ahol érték az érték.
 
Mi hisszük, hogy ez nem megvalósíthatatlan, de valóban tenni kell érte. Nem is keveset.
De hisszük, ha mi teszünk érte és még jó páran rajtunk kívül, a jó példa terjedni fog.”

Én szívesen teszek ezért 🙂

Gabi