Országos Pályázat Gyerekeknek

A Virágozz és Prosperálj Alapítvány ismét megrendezi a nagy sikerű Országos Pályázatot, amire gyerekek és szülők, családok, iskolai vagy óvodai közösségek jelentkezhetnek. A gyerekpályáztat ezzel már 8. évébe lép.

Az előző évi díjátadón közel ezer meghívott gyerek, szülő és pedagógus volt jelen, amikor boldog gyerekek sokasága vehette át a díjat sikeres pályamunkájáért. Az ez évi téma a barátságosság, mert a Virágozz és Prosperálj Alapítvány ezzel is szeretné ellensúlyozni az iskolai agresszió terjedésének jelenségét.

A pályázat hivatalos ismertetője:

TÉGY JÓT, VARÁZSOLJ MOSOLYT!

Építsünk egy boldogabb, jobb világot!

A pályázat mottója

“Sok ember van, akire befolyással vagyunk. Ez a befolyás lehet jó, de lehet rossz is.

Ne becsüld alá azt a hatást, amelyet azzal gyakorolhatsz másokra, hogy egyszerűen megemlíted nekik ezeket a dolgokat, és te magad jó példát mutatsz.

A boldogsághoz vezető út megköveteli, hogy jó példát mutassunk másoknak.“

Részlet Az út a boldogsághoz című könyvből

A téma

Idén a “TÉGY JÓT, VARÁZSOLJ MOSOLYT!” témát választottuk. A 8 éve folyamatosan megrendezésre kerülő pályázatunk már számos helyen megmutatta, hogy a gyerekekben lakozó tisztaság és jó szándék milyen messzire is tud menni és milyen nagy hatást tud elérni. Főleg, ha belegondolunk, hogy eme szellemben növekedő csemeték milyen pozitív hatással tudnak lenni a jövő alakulására.

Az elkövetkező éveket és évtizedeket a ma gondolatai és szándékai teremtik. Ezért is tartjuk fontosnak a pozitív, segítő szándékok kiemelését és jutalmazását és ezért is választottuk idén pályázatunk témájának a “Tégy jót, varázsolj mosolyt!” szlogent.

A pályázat kifejezési módjai

Azért, hogy minden gyermek megtalálhassa a hozzá illő kifejezési módot, így kétféleképpen is részt lehet venni rajta.

  • Vagy alkotással,
  • vagy cselekedettel tudja megmutatni, hogy miként tett jót másokkal.

Alkotás

A “TÉGY JÓT, VARÁZSOLJ MOSOLYT!” rajzpályázatra bármely technikával készített rajz, festmény, ragasztott kép, batikolás, montázs, vegyes technika, stb. beküldhető, ami megmutatja, hogy a pályázó miként tett jót a környezetében.

Cselekvés

Ha inkább cselekvéssel szeretné megmutatni példa értékű viselkedését, akkor arra is van lehetőség. Természetesen tanári, nevelői, vagy szülői segítséget is igénybe lehet venni a kitalált feladat jellegétől függően.

Ebben az esetben fényképekkel vagy videóval megörökített, CD lemezre kiírt, vagy e-mailben elküldött pályázati anyagot várunk, amin bemutatásra kerül, hogy a gyermek, vagy gyermekek hogyan segítenek egymásnak, illetve másoknak.

Kategóriák

Mivel a gyermekek korosztályukból fakadóan különböző alkotásokat készítenek, így több kategóriát indítunk:

  • óvodai,
  • általános iskolai alsó,
  • általános iskolai felső,
  • középiskolai,
  • sajátos nevelési igényűek pályamunkákat.

Elismerés, díjazás

Az elnyerhető elismerésekről és díjakról tájékozódj a regisztrációs oldalán: https://azutaboldogsaghoz.hu/gyerekpalyazat/

Pályamunkák beküldési ideje

Az elkészült pályamunkákat, regisztrálást követően, a következő elérhetőségekre várjuk 2022. április 29-ig:

Egy korábbi pályázat díjátadójának rövid videója