Mit jelent az, hogy Virágozz és Prosperálj?

Ahhoz, hogy értsük, mit csinál a Virágozz és Prosperálj Alapítvány, és mit jelent a Virágozz és prosperálj kifejezés, előbb nézzük meg a benne foglalt szavak jelentését.

Virágozz

A virágozz szót a kifejezésben nem a növény virágzásával kapcsolatban említjük, hanem annak második jelentését használva, átvitt értelemben:

Valakiben rejtőző testi és szellemi erők, képességek, előnyös tulajdonságok teljes gazdagságukban, nagyszerűségükben, pompájukban való kibontakozásának, kifejlődésének folyamata, korszaka, állapota.

Prosperálj

Prosperál: egy személy vagy csoport tevékenységeiben (főként munkájában) boldogul, érvényesül.

Egy személy vagy csoport tevékenységeiben (főként munkájában) boldogul, érvényesül.

A Virágozz és prosperálj kifejezés tehát tartalmazza azt, hogy valaki kibontakoztatja képességeit, fejlődő állapotban van, és része az a tény is, hogy a munkájában tevékenységében sikeres.

Egy olyan személy, vagy csoport, ami ebben az állapotban van, az eléri a céljait, vagy úton van a céljai felé. Mivel a boldogság éppen abban rejlik, hogy elérjük a célokat vagy úton vagyunk feléjük, ezért a Virágozz és prosperálj azt is jelenti, hogy aki ebben az állapotban van, az boldog.

Virágozz és prosperálj – Boldogság

Bár a boldogságnak van még más módja és állapota (például szeretni vagy szeretve lenni), de a virágozz és prosperálj kifejezés felszólít egy embert vagy emberek csoportját, hogy kezdjen boldog lenni azon keresztül (is), hogy kiteljesíti képességét, előnyös tulajdonságait és érvényesül.

A Virágozz és Prosperálj Alapítvány és az etika

A Virágozz és Prosperálj Alapítvány célja az etika és az értékek visszahelyezése a társadalomban. Az alapítvány tehát akkor virágzik és prosperál, ha úton van e cél felé. Az etikával és az értékekkel szemben mindig is komoly mértékű ellenállás lépett fel, mert minden társadalomnak meg vannak a maga visszahúzó erői, akik inkább az erkölcstelenségben és az értéktelen dolgok élvezetében érdekeltek.

A visszahúzó erők azonban sosem érdekelnek valakit, aki azt szeretné, hogy az emberek virágozzanak és prosperáljanak.

Etika és értékek nélkül nincs nincs boldog egyén és nincs boldog társadalom.

Ezért a Virágozz és Prosperálj Alapítvány mottója: Divatba hozzuk az etikát, az értékeket.

Önkéntesek

Az Alapítvány főleg önkéntesekkel dolgozik, akik társadalmi munkában végzik a leginkább hozzájuk illő, általuk vállalt feladatokat.

Rövid klip: Virágozz és Prosperálj!