Miért vagyok önkéntes? – Melinda

Azért támogatom munkámmal a Virágozz és Prosperálj Alapítványt, mert felemelő érzés az, hogy tudok tenni és teszek is azért, hogy jobb, etikusabb, élhetőbb világot tudjunk együtt, közös erővel teremteni.

Nagyszerű érzés megtapasztalni azt, hogy mekkora ereje van munkánknak. Nap, mint nap látom, hogy az emberek igénylik azt, hogy boldogabbak legyenek és szívet melengető érzés azt megtapasztalni, mikor ők maguktól jönnek rá arra, hogy igenis a kulcs bennük van, ők maguk tudják ezt megteremteni.

Elég egy új nézőpont, elég ha megmutatjuk nekik, hogy igenis lehet másként, és azzal mekkora változást tudnak elérni.

Általában ilyenkor nem is elégednek meg ennyivel az emberek, mert igényük lesz arra, hogy a környezetükben élők is jobb állapotba kerüljenek. Ez olyan, mint a futótűz, hiszen a jó példájukkal élen járva, egyre több ember látja, hogy ez az az út, amit érdemes követni.

A csapatunk abban is fantasztikus, hogy nagyon sok területen tudunk segíteni az embereknek. Vannak eszközeink arra, hogy már óvodás kortól segíthessünk a jövő generációjának, hogy mikor belépnek a nagybetűs életbe, akkor azt már olyan értékrenddel tehessék meg, hogy semmilyen akadályuk ne legyen ahhoz, hogy eredményes, sikeres életet élhessenek és nagyon hasznos tagjai legyenek a társadalomnak.

Pedagógusoknak, szülőknek, üzletembereknek tartott rendezvényeink után hálásan mondják el a résztvevők, hogy végre látják, hogy nincsenek egyedül és megkönnyebbülnek attól, hogy mi tudunk megoldást adni a nehézségeikre. Mikor ezeket aztán alkalmazzák utána az a visszajelzésük, hogy sokkal egyszerűbb, könnyebb a területükön dolgozni és olykor szó szerint drasztikus változásokat érnek el.

Tudnám még sorolni, hogy miért támogatom a Virágozz és Prosperálj Alapítvány csapatát, de az biztos, hogy munkákkal nagyon sok ember életét változtatjuk meg és nem is állunk meg addig, amíg nem viszünk minden ember életébe józanságot, boldogságot és igényt arra, hogy induljanak el és kezdjék el saját életüket egy jobb életminőség felé elindítani.

Melinda