Miért vagyok önkéntes? – Lilla

Hogy miért szeretek a Virágozz és Prosperálj Alapítvány önkéntese lenni?

Azért mert egy csodálatos és energikus csapat tagja lehetek, akik mind azért dolgozunk, hogy visszaállítsuk azokat az értékeket, melyek kivesztek a társadalomból. Sajnos egyre több rossz dologgal találkozik az ember élete folyamán, és sokszor mindenki érezhetni úgy, hogy az emberekből kiveszett a jó és sokszor már a jó szándékú emberek nem is mernek mozdulni, és tenni a sok rossz ellen, mert nem tudják, hogy milyen fogadtatásuk lesz.

Mi az a csoport vagyunk, akik fiatalos energiával visszaadják a reményt, és kézen fogva a sok jó szándékú emberrel helyrehozzuk a környezetünket, ahogy a szlogenünk is mutatja: Divatba hozzuk az értékeket és az etikát!

Szeretek ennek a csapatnak a része lenni, mert kiemel a szürke hétköznapokból és érzem, hogy tudok valami igazán hasznosat tenni, ami meghatározza mindannyiunk jövőjét. Így 24 évesen a család alapítás előtt állva szeretném elérni, hogy gyermekim egy boldogabb világban nőhessenek fel, ahol újra divat a barátságosság, jólelkűség, odaadás, tisztelet, önzetlenség.

Mi itt a Virágozz és Prosperálj Alapítványnál ezen dolgozunk nap mint nap. Megvannak az eszközeink ahhoz, hogy segítsük a párkapcsolatok helyrehozatalát és családok meghitt békéjét. Óvodai és Iskolai Projektjeink segítségével már a fiatal gyerekek körében divatossá tehetjük az erkölcsöket és az etikát. A Virágozz és Prosperálj Alapítvány segítséget tud nyújtani ügyvezetőknek, hogy cégükben helyreálljon egy jó és megbízható légkör az etika helyreállításával a munkavállalók körében.

Tehát egy olyan csapatot alkotunk és a társadalom jobbítás annyi területén dolgozunk, hogy mindenki talál számára megfelelő projektet, ahol dolgozhat. Hiszem, hogy ezek a projektek meghozzák az eredményüket és kicsiny országunk egy biztonságosabb, becsületesebb és összetartóbb hely lesz, mely gyermekeinknek egy boldog és sikeres életet biztosít.

Grafikusként igazán fontos nekem az esztétika és én ezt is megtaláltam a Virágozz és Prosperálj Alapítványnál. Ugyanis azt tapasztaltam az elmúlt 6 év folyamán mióta az Alapítványnak segítek, hogy a jóság és az etika a jó példával pont úgy színezi be a világot, mint ecset a festővásznat. És mint a kész festmény mindenkit más-más oldalról fog meg és mindenki más-más oldalról találja meg benne a szépséget, de az emberek világnézetüktől függetlenül, látva a jobbító tevékenységeinket csatlakoznak a kampányunkhoz, hiszen mindenki szeretne egy boldogabb, virágzó életet élni és én ezen dolgozhatok és ennek a részese lehetek minden nap.

Tulajdonképpen csak megköszönni tudom, hogy létezik egy ilyen Alapítvány, ahol értékesnek érezhetem a munkám és ahol napról-napra, hétről-hétre olyan jó emberekkel kerülök kommunikációba, akiknek ugyanúgy fontos és reális a világ jobb hellyé tétele. Nem azon rágódunk, hogy milyen rossz mindenki körülöttünk és senki nem hajlandó semmit tenni a gonoszság és az elnyomás ellen, hanem kézen fogva felvállaljuk a felelősséget és kitapossuk az utat egy szebb jövő számára. Ha az Alapítvány nem lenne az életem része, akkor igazán üresnek érezném a mindennapjaimat és nem lehetne tiszta a lelkiismeretem, hogy én minden tőlem telhetőt megtettem annak érdekében, hogy a következő generáció is teljes életet élhessen.

Lilla